Kinderen planten bloembollen voor bijen en vlinders(30-10-2014)

Dit item is verlopen op 06-11-2014.

Op donderdagochtend 30 oktober stonden kinderen van groep 3 en 4 van de Nieuwe Wisselseschool in alle vroegte klaar om bloembollen te planten aan de Haaksweide en Beekweide in Epe. Met een schepje en een emmer met bloembollen in de hand waren ze dolenthousiast om te gaan beginnen. Maar voordat het zover was hielpen de kinderen wethouder Aalbers van de gemeente Epe eerst met het onthullen van een bord met informatie over de vlinder- en bijensoorten die in het voorjaar te vinden zijn op deze weide.

De wethouder vertelde de kinderen dat de bollen in hun emmer alle bouwstoffen in zich hebben om in het vroeger voorjaar uit te groeien tot een mooie krokus, sneeuwroem, scilla of een wit druifje. De mooie bloemen die in het voorjaar uit de bollen komen bevatten ook veel voedsel voor allerlei insecten en met name bijen. De kinderen luisterden aandachtig en toen was het tijd om aan de slag te gaan. Er werden veel bollen geplant door de kinderen en de wethouder. Na afloop kregen de kinderen wat drinken en lekkers. Het schepje mochten ze houden en de medewerkers van de buitendienst deelden zakjes met bloembollen uit aan de kinderen voor thuis in de tuin of voor op het balkon.

Insect-vriendelijke plantsoenen

Op verschillende plekken in Epe zijn insecten vriendelijke stukken plantsoen ingericht. Zo zijn er vlindertuinen ingericht aan de Haaksweide, het Bongerdplein en in het Vegtelarijpark. Op deze locaties staan ook  borden met informatie over de vlinder- en bijensoorten die in het voorjaar te vinden zijn.