Kinderen zaaien voor bijen en vlinders(17-03-2016)

Dit item is verlopen op 23-03-2016.

Op donderdagochtend 17 maart stonden leerlingen van groep 3 en 4 van de K. Norelschool in alle vroegte klaar om een deel van het grasland aan het Molenpad in Epe in te zaaien. Op deze plek wordt het bestaande gazon omgevormd tot bloemrijk grasland, worden bloembollen geplant en worden de bestaande beplantingsvakken gedeeltelijk aangevuld met struiksoorten die waardevol zijn voor vlinders en bijen.

Onder het toeziend oog van wethouder Jan Aalbers, de bijenhoudersvereniging, IVN en Axent Groen gingen de kinderen ijverig aan de slag met zaaien. Na afloop was er drinken en wat lekkers en ontvingen de kinderen een bijenhotel uit handen van Jan Aalbers.

Insect-vriendelijke plantsoenen

De gemeente Epe heeft in 2014 enkele vlinder- en bijenvelden aangelegd, aan de Beekweide, het Bongerdplein en een deel van het Vegtelarijpark in Epe. Dit zijn velden waar vlinders en bijen voedsel en schuilgelegenheid vinden. Om ook overige bestaande groengebieden in Epe meer met elkaar te verbinden is besloten om  langs het Molenpad een vlinderroute te realiseren.