Klaarbeek sluit aan op kruispunt Hoofdstraat-Vegtelarijweg(02-02-2016)

Dit item is verlopen op 16-02-2016.

Aan de zuidzijde van Epe wordt de woonwijk Klaarbeek gebouwd. Deze woonwijk wordt aan de oostkant aangesloten op het bestaande kruispunt Hoofdstraat tegenover de Vegtelarijweg. Met de aansluiting van deze toegangsweg, genaamd Glazenmaker, wordt het kruispunt vergroot en voorzien van verkeerslichten.

Hiermee wordt de doorstroming van het verkeer op de Hoofdstraat optimaal gewaarborgd en de veiligheid van fietsers vergroot. De bestaande bushalte Haverkamp langs de Hoofdstraat wordt verplaatst. Voor deze plannen wordt een verkeersbesluit in procedure gebracht en is inspraak mogelijk.

Het is vanuit verkeersveiligheidsoogpunt niet mogelijk om het landbouwverkeer vanaf de huidige parallelweg Hoofdstraat (zijde Vegtelarijweg) via het kruispunt Hoofdstraat - Vegtelarijweg te ontsluiten. Het landbouwverkeer maakt daarom in de nieuwe situatie alleen gebruik van de hoofdrijbaan.

Verplaatsing bushalte Haverkamp

De bestaande bushalte Haverkamp langs de Hoofdstraat wordt verplaatst. Er komt een nieuwe bushalte bij het gedeelte van de Hoofdstraat, ten zuiden van de Vegtelarijweg. De nieuwe bushalte wordt van haltekommen, informatie- en fietsvoorzieningen voorzien. De bussen kunnen in de nieuwe situatie veilig buiten de rijbaan stoppen waardoor het verkeer gewoon kan doorrijden. De bestaande bushalte Haverkamp blijft in gebruik totdat de werkzaamheden op het kruispunt Hoofdstraat - Vegtelarijweg zijn afgerond. Dit is ook afgesproken met de provincie Gelderland.

Verkeersbesluit ter inzage en inspraak mogelijk

Voor het verplaatsen van bushalte Haverkamp, het verplaatsen van het landbouwverkeer van de parallelweg naar de hoofdrijbaan en het instellen van verplichte (brom-)fietspaden wordt een verkeersbesluit in procedure gebracht. Met deze procedure bieden wij belanghebbenden de gelegenheid tot inspraak. Hierdoor ontstaat een integraal plan dat beter aansluit bij de belangen en wensen van onze burgers.

De hiervoor genoemde maatregelen zijn in een ontwerp uitgewerkt en liggen vanaf dinsdag 2 februari 2016 voor iedereen ter inzage bij de publiekswinkel in het gemeentehuis.