Kunststof afval wegbrengen naar winkelcentra(31-03-2014)

Dit item is verlopen op 14-04-2014.

Maandag 31 maart nam wethouder Joop van Nuijs de kunststof inzamelcontainer op het Sint Martinusplein in Epe (voor de Albert Heijn) in gebruik. Hij gooide het eerste kunststof afval, dat in het gemeentehuis gescheiden ingezameld is, in de ondergrondse container.

Bij de winkelcentra in alle dorpen zijn ondergrondse verzamelcontainers voor kunststof afval geplaatst. Deze zijn door iedereen te gebruiken. De verzamelcontainers voor kunststof afval staan op de volgende locaties:

  • Emst: Hanendorperweg tegenover huisnummer 2.
  • Epe: Sint Martinusplein, bij de Albert Heijn
  • Epe: parkeerplaats bij de St. Jorisweg/Kuipersweg
  • Oene: Dorpsstraat ter hoogte van de brandweerkazerne
  • Vaassen: Houtzagersstraat naast huisnummer 2, parkeerplaats
  • Vaassen: Torenstraat/Kerkweg, achterzijde Dekamarkt, parkeerplaats.

De plaatsing van deze ondergrondse containers voor kunststof afval bij de winkelcentra is onderdeel van de invoering van het nieuwe afvalinzamelingsysteem. 

Driewekelijkse inzameling

Per 1 september 2014 wordt er overgegaan van een tweewekelijkse naar een driewekelijkse inzameling voor restafval, gft afval en kunststof. Ook de inzameling van glas, papier, textiel en blik door Stilema wordt driewekelijks.

Kunststof in nieuwe container met oranje deksel

Alle huishoudens ontvangen in augustus/september een grijze container met oranje deksel van 240 liter voor kunststof verpakkingsafval. De huidige plastic inzamelzakken verdwijnen. Wie liever geen container voor kunststof verpakkingen wil, kan zich daarvoor later dit jaar via de website van Circulus of telefonisch bij Circulus afmelden. Dat kan nu nog niet, maar later in het jaar. Hierover volgt in juni meer informatie.

Vragen over afvalinzameling?

Neem dan contact op met Circulus via telefoonnummer 0900-9552 of kijk op www.circulus.nl.

Eerder verschenen berichten