Lever uw E-goed in en maak kans op een prijs(29-04-2013)

Dit item is verlopen op 14-05-2013.

De gemeente Epe doet mee aan de Koninginnedag-actie van Wecycle. Wie in de maand mei E-goed (gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen) inlevert bij de kringloopwinkel van Stilema of de milieustraat in Vaassen, maakt kans op een prijs. 

Voor de eerste honderd inleveraars ligt een unieke ‘bag to the future’-tas klaar. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld voor een leuk uitje voor het hele gezin. Er geldt op=op.

Ter ere van Koninginnedag hebben veel kinderen oude spullen aangeboden op de kleedjesmarkt. Zijn er elektrische apparaten niet verkocht, gooi ze dan niet weg, maar lever ze gratis in. Dan worden ze op een milieuverantwoorde manier verwerkt en de materialen hergebruikt. E-goed kunt u gratis wegbrengen naar de kringloopwinkel van Stilema, Aalbosweg 41 in Vaassen of op vertoon van uw milieupas naar de milieustraat, Talhoutweg 26 in Vaassen. De actie loopt van 1 tot en met 30 mei of zolang de voorraad strekt.

Inzameling aan huis

U kunt natuurlijk uw kleine elektrische apparaten ook aanbieden met de inzamelronde van Stilema, samen met uw glas, papier, textiel, blik en de kunststof verpakkingen. Hiervoor geldt alleen de actie met de tassen en kanskaarten niet.

Nieuwe grondstoffen

Van elektrische apparaten wordt 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Samen met Wecycle vragen de gemeente Epe en Circulus hier aandacht voor. Kijk voor meer informatie op www.circulus.nl.