Maatregelen rond bouwverkeer zorgcentrum Klaarbeek(21-05-2013)

Dit item is verlopen op 31-05-2013.

Deze week is gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Klaarbeek. Om de overlast van het bouwverkeer zoveel mogelijk te beperken, zijn er verschillende maatregelen genomen. Allereerst is er een vaste aan- en afvoerroute ingesteld en daarbij wordt een parkeerverbod op deze route ingesteld. Er worden daarnaast extra parkeerplaatsen aangelegd en er is volop aandacht voor schoolverkeer.

Het bouwverkeer rijdt vanaf de Hoofdstraat via de Enkweg, Korenstraat, Roggestraat en de Zwartelandstraat naar het bouwterrein. Om deze route begaanbaar en veilig te houden, wordt er een tijdelijk parkeerverbod ingesteld. Het verbod geldt vanaf 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Aanvankelijk was dat vanaf 8.00 uur. Echter, als het bouwverkeer eerder op de bouwplaats terecht kan, levert dit minder overlast op voor het schoolgaande verkeer. En de extra (tijdelijk) aan te leggen parkeerplaatsen bieden voldoende ruimte om buiten de rijbaan te kunnen parkeren.

Aandacht voor schoolverkeer

Het verkeer van en naar school heeft ook de aandacht. De afspraak is daarom dat aannemer Heijmans gedurende de bouw overleg voert met de scholen in de omgeving, met name over het zware transport. En tijdens het in- en uitgaan van de scholen wordt het bouwverkeer op de bouwroute begeleid, zodat het schoolverkeer veilig kan plaatsvinden.