Meer bloemetjes en bijtjes in de berm dankzij sponsoren(07-04-2016)

Dit item is verlopen op 07-05-2016.

Wegbermen rondom de Meent worden ook in 2016 weer vlinder- en bijenvriendelijk ingericht. Samen met Axent Groen en lokale ondernemers heeft wethouder Jan Aalbers op donderdag 7 april het bloemenmengsel voor de vlinder- en bijenvriendelijke wegbermen rondom De Meent ingezaaid.

In 2015 hebben Axent Groen, Bijenvereniging De Imme en plaatselijke ondernemers een aantal stukken berm geadopteerd. Door deze sponsoring is er een bloemenmengsel ingezaaid dat straks prachtig bloeiende bermen oplevert. Deze bloemen zorgen voor meer voedselaanbod voor vlinders en bijen en leveren een bijdrage aan de verspreiding van vlinders en bijen en uitbreiding van het leefgebied.

De ondernemers die meedoen komen uit zeer uiteenlopende sectoren. Hun motivatie om bij te dragen is dat zij graag hun naam verbinden aan een initiatief dat enerzijds de leefomgeving mooier maakt en daarnaast ook nog een duurzame bijdrage oplevert aan de natuur en het ecologisch evenwicht. Kees Boersma van Bijenhoudersvereniging ‘De Imme’ geeft aan dat de bijenstand en de kwaliteit van honing verbetert door de bloemenrijke beplanting.

Vanaf dit jaar kunnen er door een forse uitbreiding van sponsoren nog meer bloemenbermen gerealiseerd worden. Groei en Bloei, Huisman Hypotheken, Slagerij Ter Weele, de Welkoop, Qualicateraar, de Aardbeientuin en de Jumbo leveren hun duurzame bijdrage aan deze omvorming.

Vanaf juni staan de eerste bloemen in bloei. De verwachting is dat rondom de eerste nachtvorst in oktober de laatste bloemen pas uitgebloeid zullen zijn. 

Wilt u ook een berm adopteren? Meer informatie:

Kees Boersma: 06-48694553 [email protected]

Tom Bloem: 06-31777853 [email protected] 

sponsors met borden bij ingezaaide berm