Meer dan 3000 basisschoolleerlingen ontvingen unieke usb-stick(16-05-2013)

Dit item is verlopen op 30-05-2013.

Op de verjaardag van Koningin Maxima, 17 mei, kregen leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Epe een blijvende herinnering aan de troonswisseling in de vorm van een usb-stick.

De eerste sticks reikten burgemeester Van der Hoeve en de voorzitter van de gezamenlijke Oranjeverenigingen J.W. Lagerweij uit aan de leerlingen van de Van der Reijdenschool (Epe). Naast een korte presentatie van de burgemeester en de voorzitter, staan er vele foto’s op van de belevenissen van deze bijzondere dag. Het initiatief komt van de gezamenlijke Oranjeverenigingen, de gemeente heeft financieel bijgedragen.

Uiteraard zijn ook het volkslied, de vlaginstructie en de stamboom van de Oranjes op de stick geplaatst. Kinderen kunnen via een voorbeeld ook hun eigen stamboom maken. Om snel en gemakkelijk meer over het Koninklijk Huis te weten te komen, is een doorverwijzing naar de website van het Koninklijk Huis opgenomen. De restcapaciteit van de stick kunnen leerlingen gebruiken voor het opslaan van eigen gegevens.

De sticks zijn eenmalig uitgegeven. Ook voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Epe, die op een school zitten die buiten de gemeentegrenzen ligt is een stick beschikbaar. Zij kunnen zich melden bij de gezamenlijke Oranjeverenigingen onder telefoonnummer 0578-612024 (J.W. Lagerweij) of 0578-573331 (D.J. Jacobs).