Meer parkeerplaatsen rondom markt Epe(03-06-2014)

Dit item is verlopen op 14-06-2014.

Door de bouw van de marktwand, markthal en de reconstructie van het marktplein, zijn er tot september 2015 minder parkeerplaatsen in het centrum van Epe beschikbaar. De gemeente Epe heeft daarom 19 parkeerplaatsen gehuurd van Rabobank Epe (Prinses Julianalaan) voor medewerkers van de gemeente. Vanaf volgende week parkeren zij hier de  auto. Hierdoor neemt de parkeercapaciteit op het Sint Martinusplein en Marktplein voor bezoekers en winkelend publiek aanzienlijk toe. 

Op deze manier wil de gemeente ook haar bijdrage leveren aan de beperkte parkeermogelijkheden in het centrum, gedurende de bouwperiode. Wethouder Scholten: “De parkeerplaatsen van de Rabobank liggen op korte loopafstand van het gemeentehuis en bieden een goed alternatief voor medewerkers van het gemeentehuis. Daarnaast hebben wij de ambtenaren die in Epe of de nabije omgeving wonen, opgeroepen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of fiets te komen”.

De medewerkers van de gemeente die afhankelijk zijn van de auto parkeren bij de Rabobank. Nu worden de auto’s hoofdzakelijk geparkeerd op de parkeerplaatsen aan het Sint Martinusplein en Marktplein. De auto’s houden vaak de hele dag een plek bezet, terwijl deze plek  anders door meerdere personen gebruikt kan worden.