Mevrouw Melenhorst - Bervoets Koninklijk onderscheiden(13-05-2013)

Dit item is verlopen op 27-05-2013.

Mevrouw J.A.M. Melenhorst – Bervoets uit Vaassen heeft zaterdag 11 mei jl. een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van locoburgemeester Van Nuijs. Mevrouw Melenhorst-Bervoets is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding tijdens een dienst in de Martinuskerk in Vaassen.

Mevrouw Melenhorst-Bervoets heeft zich geruime tijd, al sinds 1980, ingezet voor de samenleving, vooral op het gebied van het kerkelijk leven bij de H. Martinus Parochie in Vaassen. In de ruim dertig jaar dat mevrouw Melenhorst-Bervoets actief is voor de geloofsgemeenschap heeft zij zich door haar betrokkenheid en het vele werk zeer verdienstelijk gemaakt.

Sinds 1980 tot vandaag de dag is mevrouw Melenhorst-Bervoets redacteur en bezorger van het blad ‘Martinus Kontakt’. Daarnaast is zij sinds 1989 tot op heden parochiemedewerkster. Dit betekent dat mevrouw Melenhorst-Bervoets kerkdiensten verzorgt, misdienaars begeleidt, voorbereidingen doet voor de eerste communie en het vormsel, huwelijkszegeningen begeleidt, de ziekencommunie rondbrengt, lid is van verschillende werkgroepen en ze verzorgt het huishouden van het parochiecentrum.

Sinds 2007 is mevrouw Melenhorst-Bervoets ook lid van de pastoraatgroep. Deze groep is het aanspreekpunt van de gemeenschap. Mevrouw Melenhorst-Bervoets was daarnaast betrokken bij de totstandkoming van het parochieverband IJsselvallei en het samengaan van zeven parochies tot de H.H. Franciscus en Clara in Twello.