Montessorischool samen met basisschool de Sprenge in Vaassen(10-03-2014)

Dit item is verlopen op 22-03-2014.

De Montessorischool in Vaassen gaat per 1 augustus 2014 samen met openbare basisschool de Sprenge. Het onderwijs en de activiteiten van de Montessorischool blijven op de huidige plek ongewijzigd gehandhaafd. Voor leerlingen en ouders verandert er dus niets.

Het bestuur van de stichting Proo (Stichting Primair openbaar onderwijs Noord-Veluwe), waar de Sprenge onder valt, heeft dit besloten. Door daling van het aantal leerlingen op de Montessorischool kan de school niet meer zelfstandig voortbestaan, omdat de rijksfinanciering stopt. In de gemeente Epe geldt voor een school een wettelijke opheffingsnorm van 57 leerlingen. De Montessorischool zat drie achtereenvolgende jaren onder deze norm.

De gemeente Epe is een zogenaamde krimpgemeente. Hierdoor zal het totaal aantal leerlingen de komende jaren dalen. Het bestuur van de stichting Proo heeft de gevolgen van de krimp van het aantal leerlingen in kaart gebracht. Vervolgens heeft het bestuur beleid vastgesteld om het openbaar onderwijs op de Noord-Veluwe in stand te houden door een goede spreiding van de scholen. Door de Montessorischool met o.b.s. de Sprenge te laten fuseren kan de school als dislocatie behouden blijven. Ook zal hierdoor het Montessori onderwijsconcept gehandhaafd blijven wat een verrijking van het onderwijsaanbod betekent in de gemeente Epe.