Negen jeugdlintjes voor voorbeeldige jongeren(23-04-2014)

Dit item is verlopen op 17-05-2014.

Burgemeester Van der Hoeve heeft vandaag negen jeugdlintjes uitgereikt. De gemeente vindt het namelijk belangrijk om jongeren in een positief daglicht te zetten. Naast de Koninklijke onderscheidingen voor volwassenen, die worden vrijdag uitgereikt, beloont de gemeente daarom ook jongeren voor goede diensten. De uitreiking vond voor de derde keer plaats in Epe. Vorig jaar werden er zeven jeugdlintjes uitgereikt en in 2012 acht.

Ook dit jaar zijn er (negen) jongeren van 10 tot 18 jaar beloond voor hun goede diensten als voorbeeld voor andere jongeren: Tim Riphagen uit Epe (10), Alvaro Luhukay (14), Esther Konijnenberg (16), Tom Naber (16) en Jordi Wijngaards uit Vaassen (17).  Verder uit Epe Romy Westera (17), Gallyon Beekman (17), Charlotte van Luijck (18) en Daphne van Dregt (18). (Op de foto ontbreekt Charlotte van Luijck, zij kon helaas niet aanwezig zijn.)

De jongeren zijn vooral beloond, omdat ze met hetgeen ze doen of gedaan hebben wat de jury betreft een voorbeeld voor andere jongeren zijn. Ze staan altijd voor een ander klaar, enthousiasmeren andere jongeren voor allerlei acties voor een goed doel, helpen ouderen of zorgen ervoor dat een andere jongere in een rolstoel overal heen kan. En dat zonder dat zij hier zelf op welke manier ook baat bij hebben. Dat verdient een lintje!

Alle aanmeldingen zijn door een jury beoordeeld, onder voorzitterschap van de burgemeester. De jury heeft bij alle aanmeldingen besproken of de jongere met zijn/haar gedrag een voorbeeld is voor andere jongeren, en of hij/zij iets gedaan heeft of doet wat van betekenis is voor de samenleving. De jury bestond uit dhr. G. van Buuren (oud-leraar Anne de Vriesschool), dhr. S. Blokdijk (Koppel), mw. H. Cruys (RSG-NOV), mw. M. Berkhoff (gemeente Epe, secretaris) en werd voorgezeten door burgemeester H. van der Hoeve.