Nieuw evenementenbeleid(25-06-2013)

Dit item is verlopen op 09-07-2013.

Het college van B&W heeft een nieuw evenementenbeleid vastgesteld. Dit beleid bevat een aantal belangrijke wijzigingen voor het aanvragen en verlenen van vergunningen en ontheffingen voor evenementen. Zo is het mogelijk om een meerjarige evenementenvergunning aan te vragen en is het voor een aantal evenementen niet meer nodig om een vergunning aan te vragen. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om overlast, zoals geluidhinder te beperken.

Het concept evenementenbeleid heeft in de periode van 1 mei tot 12 juni voor alle inwoners ter inzage gelegen. De twee ingediende zienswijzen hebben geleid tot kleine aanpassingen van het evenementenbeleid. Betrokkenen, zoals organisatoren van evenementen, zijn geraadpleegd en geïnformeerd over dit nieuwe beleid.

Om dit nieuwe evenementenbeleid uit te kunnen voeren, is een wijziging van de APV nodig. Het college van B&W heeft de raad daarom voorgesteld de APV te wijzigen. Het nieuwe evenementenbeleid wordt van kracht zodra de gewijzigde APV door de raad is vastgesteld.

U kunt reageren op de wijzingen in de APV door in te spreken tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad op 27 juni. Deze vergadering vindt plaats in het gemeentehuis, vanaf 19.30 uur.