Nieuwe regels drank en horeca(25-06-2013)

Dit item is verlopen op 09-07-2013.

Het college van B&W stelt de raad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te wijzigen op het gebied van drank en horeca. Paracommerciële instellingen, zoals sportverenigingen en buurthuizen, mogen volgens het voorstel slechts binnen vastgestelde tijden alcoholische dranken verstrekken. Daarnaast is het voor deze instellingen niet toegestaan om alcoholische drank te verstrekken bij feesten van persoonlijke aard.

De aangepaste Drank- en Horecawet heeft in de periode van 1 mei tot 12 juni voor alle inwoners ter inzage gelegen. Een ingediende zienswijze heeft voor de tennisverenigingen geleid tot verruiming van de tijden om alcoholische dranken te mogen verstrekken. Betrokkenen, zoals sportverenigingen en buurthuizen, zijn geraadpleegd en geïnformeerd over dit nieuwe beleid.

Sportverenigingen mogen alleen alcoholische drank verstrekken op maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur, en in het weekend van 12.00 tot 21.00 uur. Voor tennisverenigingen geldt dat voor maandag tot en met zondag van 12.00 tot 24.00 uur. Dit geldt ook voor andere paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen.

Te downloaden: