Nieuwe subsidieregeling voor leefbaarheid in dorpen(21-06-2013)

Dit item is verlopen op 04-07-2013.

Inwoners en verenigingen die een goed idee hebben om nadelige gevolgen van de krimp van de bevolking in hun omgeving op te vangen, kunnen hier voortaan subsidie voor ontvangen van de provincie Gelderland. Dit is een nieuwe subsidieregeling van de provincie. De subsidie is bedoeld voor kleine, praktische oplossingen om het levenaangenaam te houden. Ook de gemeente Epe is zo’n krimpgemeente. Mogelijk kunt u hier dus ook aanspraak op maken.

De provincie noemt een paar voorbeelden: “Als twee voetbalverenigingen fuseren, omdat er minder jeugd is in de omgeving, hebben ze vermoedelijk een nieuw ontwerp voor hun shirts nodig. Of een koffieochtend in een Kulturhus. Misschien willen de vrijwilligers die dat organiseren de aanloop bevorderen door een eerste kopje koffie gratis aan te bieden. Je kunt je indenken dat zoiets met een subsidiepotje in het eerste jaar mogelijk wordt gemaakt. Of dat er extra kinderzitjes worden aangeschaft voor het vervoer van leerlingen naar een school in het dorp even verderop.”

Hoe vraag ik subsidie aan?

Wilt u of wilt u namens uw organisatie een subsidie aanvragen? Bezoek dan de website van de provincie. Aan de rechterzijde van de internetpagina, krijgt u via de button “producten” toegang tot informatie over de subsidieregels van de subsidie “Ideeëngenerator Krimp”. Heeft u vragen over de regels of over het aanvraagformulier? Neem dan contact op met de Provincie Gelderland, telefoonnummer 026-359 99 99.

Extra informatie

Tot uiterlijk 31 oktober 2013 kunnen inwoners en organisaties een aanvraag indienen. Een aanvraag dient u rechtstreeks bij de provincie in, dus niet via de gemeente Epe. U of uw organisatie zorgt er zelf voor dat het project uitgevoerd wordt.
De gemeente Epe informeert u over deze regeling, omdat uw organisatie actief is binnen de gemeente Epe. En omdat deze subsidieregeling van de provincie misschien nog niet bij u bekend is.