Nieuwe visie op wonen(10-04-2013)

Dit item is verlopen op 26-04-2013.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een woonvisie in concept opgesteld. Hiermee wil de gemeente Epe bijdragen aan een prettig en aantrekkelijk leef- en woonklimaat in de gemeente. Dit concept is nu vrijgegeven voor inspraak. U kunt er dus op reageren.

Wat is een woonvisie?

In een woonvisie is vastgelegd wat de gemeente de aankomende jaren op het gebied van wonen wil bereiken en wat er moet gebeuren om deze doelen ook daadwerkelijk te realiseren. Te midden van een sterk veranderende omgeving streeft de gemeente naar kwalitatief passende woningen, een gezonde woningmark, vitale gemeenschappen en duurzaam wonen.

Hoe wil de gemeente Epe dit doen?

Om nu en in de toekomst prettig te wonen en samen te leven, is samenwerking met alle betrokkenen nodig. De woonvisie is tegelijk een uitnodiging aan de maatschappelijke partners, marktpartijen en inwoners om mee te doen en samen te werken aan de toekomst van Epe. Iedereen vanuit een eigen rol en verantwoordelijkheid.

Hoe verder?

De woonvisie ligt tot 22 mei ter inzage. Tot die datum kunt u er op reageren, zodat we samen de ambities die de woonvisie uitstraalt (nog) beter kunnen maken. Uw reactie kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. De planning is dat de gemeenteraad voor de zomervakantie een besluit neemt over de woonvisie