Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van der Hoeve(06-01-2015)

Dit item is verlopen op 14-01-2015.

"Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe wens ik u allen, voor zover dat zojuist nog niet gebeurd is, een gezond en gelukkig 2015. En natuurlijk, de gehele samenleving van onze gemeente wens ik een inspirerend en voorspoedig jaar. 

Ik stel voor dat we ons daar samen vol voor inzetten. Het college van B&W wil dat doen door bereikbaar en benaderbaar te zijn en door dicht bij en tussen de inwoners van onze gemeente te staan.

Vorig jaar ging ik in mijn nieuwjaarstoespraak in op de veranderende rol van de overheid. Veel zaken die vroeger tot het specifieke domein van de overheid behoorden, regelen we nu samen met  inwoners, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke partners. Maar daarnaast moeten we ook een steeds groter beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van onze inwoners. En waar zij het individueel niet redden is samen redzaamheid en uiteindelijk een sociaal vangnet geboden (en daar zorgt dit gemeentebestuur voor).

Dit vraagt van ons allen wel partnerschap, behulpzaamheid en een constructieve houding naar elkaar, zodat we samen tot de meest passende en adequate oplossingen komen. Het gemeentebestuur heeft haar koers beschreven in het coalitieprogramma Samen zorgen voor elkaar. En wij hopen, nee verwachten, dat u meedoet."

Lees de volledige toespraak.