Ome Joop’s Tour in Vaassen en Wissel(22-07-2014)

Dit item is verlopen op 27-07-2014.

De 150 kinderen die deelnemen aan de 64e editie van Ome Joop’s Tour kregen maandag 21 juli veel water te verwerken. Maandag was er tussen Arnhem en Vaassen veel regen, maar bovendien was er ’s avonds in de Koekoek een kennismaking met de duiksport. Vanochtend was het al weer snel gezellig op de “ramblas” bij de Koekoek; de zon inspireerde de tourleiding tot een vergelijking met de grote boulevard in Barcelona en maakte het tourontbijt extra aangenaam.

Wethouder Jan Aalbers sprak de deelnemers en vrijwilligers waarderend toe. Voor hun doorzettingsvermogen in de regen, voor hun inzet voor het thema “Gelijkheid”, voor hun actie om een condoleanceboek in te vullen voor de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne en voor hun “rooslegging” bij het monument voor het Onbekende Kind in Arnhem.

Startschot

Vervolgens moest de wethouder een sprinttest op een spinning-fiets uitvoeren en de tourtruien uitreiken. “Veel succes in deze etappe en heel veel plezier voor de deelnemers en de vele vrijwilligers die hier een professionele begeleiding neerzetten”, aldus de wethouder. De deelnemers kregen van de gemeente Epe een herinneringsvaantje. De wethouder loste daarna het startschot en fietste mee naar Dierenpark Wissel waar de tourkaravaan hartelijk werd ontvangen voor de eerste tussenstop op weg naar Elburg.

Ome Joop's Tour

De jeugdwielerronde Ome Joop’s Tour wordt alweer voor de 64 ste keer gehouden. De deelnemers zijn jongens en meisjes tussen de 10 en 12 jaar van wie de thuissituatie soms lastig is. Samen op de fiets betekent gezelligheid en even weg uit de dagelijkse problemen. De wielerronde duurt tot woensdag 30 juli en gaat na Vaassen naar onder andere Elburg, Harderwijk, Barneveld, Tiel Kaatsheuvel, Oss en weer naar Arnhem.

Lees hier meer over op www.omejoopstour.nl en www.facebook.com/omejoopstour

Foto: startbijeenkomst bij de Koekoek