Omgevingsloket naar hoger betrouwbaarheidsniveau eHerkenning(18-03-2014)

Dit item is verlopen op 01-04-2014.

Met ingang van 1 april 2014 hebben alle bedrijven die een omgevingsvergunning willen aanvragen, of lopende aanvragen of meldingen willen raadplegen in Omgevingsloket online, een hoger betrouwbaarheidsniveau eHerkenning nodig.

Wat betekent verhoging van dit betrouwbaarheidsniveau voor mij als bedrijf?

Het voor inloggen vereiste betrouwbaarheidsniveau wordt verhoogd van niveau 1 naar niveau 2. Overgang naar niveau 2 geeft bedrijven meer zekerheid over het veilig gebruik van Omgevingsloket online. Het betekent bijvoorbeeld dat er door de zogenaamde middelenuitgever meer controles worden gedaan. Voor bedrijven is het belangrijk om tijdig het eHerkenningsmiddel aan te passen.

Wat moet ik doen?

Vanaf 1 april 2014 zal eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 niet meer geaccepteerd worden door het loket. Loopt binnenkort uw huidige eHerkenningsmiddel niveau 1 af en wilt u gebruik blijven maken van Omgevingsloket online, stap dan gelijk over op niveau 2. Dit kunt u nu al gebruiken om in te loggen op Omgevingsloket online. Op de website van eHerkenning vindt u welke erkende aanbieders al een niveau 2 eHerkenningsmiddel verstrekken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze update in betrouwbaarheidsniveau op de website van Kenniscentrum InfoMil.

Hoe ver is gemeente Epe met eHerkenning?

Gemeente Epe is ook bezig met het aanvragen van eHerkenning. Voor u als ondernemer wordt het hierdoor binnenkort ook mogelijk om digitaal zaken te doen met Gemeente Epe.