Onderhoud Oude Wisselseweg in Epe(17-07-2014)

Dit item is verlopen op 25-07-2014.

Tijdens de zomermaanden gaat de gemeente Epe aan de slag op de Oude Wisselseweg in Epe. De gemeente voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen en de verharding van de rijbaan en de trottoirs. De bomen zijn al eerder gecontroleerd op veiligheid. Verder zal een gedeelte van de Oude Wisselseweg eenrichtingsverkeer worden. 

Boomcontrole en onderhoud

De gemeente controleert regelmatig de veiligheid van haar bomen volgens een landelijk erkende methode. Het gaat bij de Oude Wisselseweg om 62 zilveresdoorns, 2 gewone esdoorns en 3 inlandse eiken. Deze bomen vormen samen de laanbeplanting en zijn beeldbepalend voor de straat. In het voorjaar van 2013 zijn deze bomen ook gecontroleerd.
Er zijn toen geen gebreken geconstateerd, die leiden tot gevaarlijke situaties of het verwijderen van bomen. De gemeente voert in augustus een extra snoeibeurt uit, waarbij dood hout wordt verwijderd en de overhangende kronen worden ingenomen.

Onderhoud verharding

De klinkerverharding van de rijbaan en trottoirs wordt op sommige plekken opgedrukt door de wortels van bomen. Dit wordt hersteld en er komt  ca. 50 cm meer ruimte tussen de kant van de rijbaan en de boomstammen. Hierdoor komt het opdrukken van de verharding in de toekomst minder voor. Op alle overige delen houdt de rijbaan zijn huidige breedte zodat fietsers voldoende kunnen uitwijken voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden worden tussen juli en september 2014 uitgevoerd, met uitzondering van de bouwvak vakantie.

Eénrichtingsverkeer

Ook wordt op een deel van de Oude Wisselseweg, tussen de aansluiting met de Klimtuin en de Slotgraskamp, éénrichtingsverkeer ingesteld. De weg is dan vanuit noordelijke richting vanaf de Tongerenseweg/ Gagelstraat toegankelijk. De verkeersborden hiervoor worden na de zomervakantie geplaatst. Deze maatregel is in overleg met bewoners tot stand gekomen en is het resultaat van het wijkgericht werken.