Onderzoek markt Epe en Vaassen afgerond(14-02-2014)

Dit item is verlopen op 28-02-2014.

De gemeente heeft samen met de marktcommissie een onderzoek laten uitvoeren naar de (waren)markten in Epe en Vaassen. De gemeente wilde graag weten wat bezoekers en ondernemers(verenigingen) van deze markten vinden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn nu bekend.

In de gemeente Epe is er iedere week in het centrum van Epe en Vaassen een markt. Het doel van de gemeente is om ook in de toekomst financieel gezonde en aantrekkelijke markten in Epe en Vaassen te organiseren. De markt heeft een belangrijke sociale en toeristische functie. Maar er zijn een aantal trends en ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de markt en die daarom nu onderzocht zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiën van de markt (stijgende kosten), maar ook de herinrichting van het centrum van Epe en Vaassen.

Resultaten

De markten in Epe en Vaassen worden goed gewaardeerd door zowel de ondernemers als de bezoekers. Toch zijn er ook ontwikkelingen en ‘bedreigingen’ die het noodzakelijk maken om de markten voor de toekomst te verbeteren. De warenmarkt is een trekker in de centra en moet dat ook blijven. De gemeente is allereerst van plan om de marktcommissie uit te breiden met extra leden en leden van de ondernemersverenigingen Epe en Vaassen.

Omdat de grootste warenmarkt, de markt in Epe, straks tijdelijk verplaatst naar een andere locatie vanwege de bouw van de Marktwand, gaat de (nieuwe) marktcommissie op korte termijn aan de slag met verbeterpunten die vooral gericht zijn op het optimaliseren van de faciliteiten en uitstraling van de markten. Hierbij kan worden gedacht aan meer pinmogelijkheden, duidelijke entrees, geen auto’s/vrachtwagens, het toevoegen van zitplekken, toiletvoorzieningen en standwerkers.

De tijd dat de markt in Epe tijdelijk wordt verplaatst, wordt benut om de meer strategische keuzes op haalbaarheid te onderzoeken. Er wordt onderzocht of het verzelfstandigen van de markt mogelijk is. Aspecten die verder aan de orde zijn bijvoorbeeld een integraal marketingconcept en het aanstellen van een marktmanager. Die keuzes zullen te zijner tijd aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Eerder verschenen berichten