Onderzoek naar sport en bewegen(14-02-2014)

Dit item is verlopen op 28-02-2014.

De gemeente Epe vindt het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor alle inwoners om in aanraking te komen met sport en bewegen. Het is daarom van groot belang dat de sport- en beweegactiviteiten in de gemeente afgestemd zijn op de wensen en behoeften van de inwoners.

Daarom laat de gemeente in de komende periode een sport- en beweegonderzoek uitvoeren. ‘Kennispraktijk’ voert het onderzoek uit, in samenwerking met Koppel en de gemeente.

Met het onderzoek wil de gemeente Epe de behoeften van alle inwoners in kaart brengen. Zo wordt duidelijk wat inwoners leuk vinden of wat ze ervan weerhoudt om te sporten of te bewegen. Ontbreken bepaalde sportvoorzieningen of is de bereikbaarheid van een sportlocatie niet goed? Staat een lichamelijke beperking in de weg om deel te nemen aan activiteiten? Op deze vragen zal het onderzoek o.a. antwoord geven en met de uitkomsten kan de gemeente Epe gerichte activiteiten organiseren door gebruik te maken van de buurtsportcoaches. De gemeente Epe hoopt op een actieve deelname van al haar inwoners aan het onderzoek.