Onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’ van start(09-09-2015)

Dit item is verlopen op 19-09-2015.

De gemeente Epe doet alweer voor de vijfde keer mee aan het landelijk onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Dit onderzoek laat zien hoe Epe het volgens haar inwoners doet en presteert in vergelijking met andere gemeenten. Vanaf vrijdag 11 september krijgen weer 1.200 willekeurig gekozen inwoners van onze gemeente een vragenlijst thuisgestuurd. Krijgt u een vragenlijst op de mat? Vul hem dan in en help ons om in 2016 (nog) sneller, efficiënter en klantgerichter te zijn. 

Hoe verloopt het onderzoek?

Via de vragenlijst kunt u de gemeente op zes onderdelen rapportcijfers geven. Elk cijfer zegt iets over hoe u vanuit een bepaalde rol tegen de gemeente aankijkt. Bijvoorbeeld in uw rol als  klant aan de balie, uw  rol van burger als klant, een bewoner van een wijk of als kiezer van het bestuur. Er zijn zes rollen: kiezer, klant, partner, wijkbewoner, onderdaan en belastingbetaler. De rol van ‘onderdaan’ is nieuw en wellicht niet zo bekend. Met ‘onderdaan’ wordt bedoeld de burger die recht heeft op kwaliteit van orde en gezag. Het gaat er om of u zich bijvoorbeeld veilig voelt op straat.

Werkt u mee?

Niet elke inwoner van de gemeente Epe krijgt een vragenlijst, het is namelijk een steekproef. Dit houdt in dat willekeurig 1.200 inwoners worden geselecteerd, waarbij een representatieve verdeling over leeftijdsgroepen en geslacht plaatsvindt. Als u wel een enquête krijgt, wilt u deze dan online invullen of ingevuld terugsturen in de bijgevoegde antwoordenvelop? U kunt de ingevulde enquête ook in de daarvoor bestemde brievenbus in de hal van het gemeentehuis deponeren of afgeven bij de receptie. De enquête is anoniem en de resultaten maken we begin 2016 bekend via www.epe.nl en de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws. Alvast bedankt voor uw medewerking!