Onderzoek warenmarkt in Epe en Vaassen(28-02-2013)

Dit item is verlopen op 17-03-2013.

De gemeente laat samen met de marktcommissie een onderzoek uitvoeren naar de markten in Epe en Vaassen. De gemeente wil graag weten wat bezoekers en ondernemers van deze markten vinden.

 

In de gemeente Epe is er iedere week in het centrum van Epe en Vaassen een markt. In het onderzoek zal gekeken worden naar hoe de markt er in de toekomst uit ziet en of er verbeteringen nodig zijn. Het doel van de gemeente is om ook in de toekomst financieel gezonde en aantrekkelijke markten in Epe en Vaassen te organiseren. De markt heeft een belangrijke sociale en toeristische functie. Maar er zijn een aantal trends en ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de markt en die daarom nu onderzocht worden. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiën van de markt (stijgende kosten), maar ook de herinrichting van het centrum van Epe en Vaassen.

 

Wat merkt u van het onderzoek?

Op woensdag 6 en 13 maart en op zaterdag 9 en 16 maart zijn er medewerkers van onderzoeksbureau I&O Research op de markt in Epe en Vaassen aanwezig. Zij leggen bezoekers een aantal vragen voor, bijvoorbeeld over de reden van het bezoek aan de markt, de openingstijden, de opstelling van de marktkramen, het aanbod en de sfeer en uitstraling. Verder kunnen bezoekers suggesties doen voor verbetering.

 

Resultaat onderzoek

De marktkooplieden zelf ontvangen een vragenlijst en worden op die manier betrokken in het onderzoek. Dat geldt ook voor de horecaondernemers en winkeliers in de centra van Epe en Vaassen. Ook aan hen wordt een aantal vragen voorgelegd over de waardering en het belang van de markt voor beide plaatsen. Aan de hand van de resultaten en het advies daarover zal een verbeterplan voor beide markten worden opgesteld. De verwachting is dat dit aan het einde van het voorjaar gebeurt.