Opnieuw crisisnoodopvang van vluchtelingen in de gemeente Epe(20-11-2015)

Dit item is verlopen op 04-12-2015.

Op maandag 30 november a.s. worden 75 vluchtelingen opgevangen in kampeerboerderij De Berghoeve aan de Veenweg in Epe voor crisisnoodopvang voor 72 uur. Het college van burgemeester en wethouders heeft in een eerder stadium een aanbod gedaan bij het COA (Centraal Orgaan voor Asielzoekers) voor deze opvang en het COA heeft gisteren aangegeven hier graag gebruik van te maken.

Deze crisisnoodopvang wordt uitgevoerd in regionale samenwerking. Er wordt uitgegaan van 72 uur opvang en dit betekent dat de vluchtelingen op 3 december weer worden opgehaald. Over eventuele verlenging met 72 uur zal afzonderlijk besloten worden op basis van de situatie op dat moment.

Toezicht en begeleiding

Er is op de locatie voortdurend toezicht en begeleiding aanwezig, ook ‘s nachts. Ook zijn er organisaties en vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden.

Kom niet naar de opvanglocaties om hulp te bieden!

Ondanks alle goede bedoelingen, toch het dringende verzoek om niet naar de opvanglocatie zelf te komen. Als mensen zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen zij zich melden via [email protected]. Of bij het Rode Kruis of het COA. Meer informatie daarover staat op www.rodekruis.nl/ en www.coa.nl.

Samen zorgen voor elkaar!

Met de opvang van vluchtelingen geven wij invulling aan een dringende oproep van het Ministerie van Veiligheid en Justitie om op zeer korte termijn kortdurende cisisnoodopvang aan te bieden. Samen leveren wij zo een bijdrage aan de acute situatie in ons land. Samen zorgen voor elkaar!