Paardekastanje en Judasbomen geplant tijdens boomfeestdag(18-03-2015)

Dit item is verlopen op 28-03-2015.

Op woensdag 18 maart was de landelijke boomfeestdag, met als thema ‘bomen en water’. In heel Nederland gingen leerlingen van basisscholen bomen planten en water geven. De gemeente Epe doet ieder jaar mee aan de boomfeestdag en gaat dan met leerlingen van basisscholen op pad. Vandaag waren dit leerlingen van de basisscholen ‘de School met de Bijbel in Emst’ en de ‘Nieuwe Wisselse school in Epe’.

Op de vraag aan de kinderen wat voor speciale dag het vandaag was, kreeg wethouder Joop van Nuijs het antwoord ‘het is woensdag’. Dat klopt uiteraard, maar het is vandaag ook de landelijke boomfeestdag. De zonnige ochtend begon bij de School met de Bijbel in Emst waar een paardekastanje werd geplant. De paardekastanje zelf was al geplaatst, maar het gat eromheen was opengelaten. De leerlingen van de School met de Bijbel vulden dit gat eerst met water. Daarna werd het gat weer dichtgemaakt met aarde.

Later op de ochtend stond ook het planten van vier Judasbomen op het grasveld aan de Eikelkamp in Epe op het programma. Hier werd de wethouder geassisteerd door leerlingen van de Nieuwe Wisselse school in Epe. Ook hier vulden de leerlingen de gaten rondom de vier bomen met water, om daarna de gaten weer dicht te gooien met aarde. Op beide locaties hadden de leerlingen veel plezier en het was ook prachtig weer. De gietertjes mochten ze houden en na afloop was er voor iedereen wat drinken en lekkers.