Plan voor beheer bruggen(11-06-2013)

Dit item is verlopen op 25-06-2013.

De gemeente Epe heeft 58 bruggen in haar beheer. In 2011 en 2012 zijn al deze bruggen beoordeeld. De betonnen bruggen zijn daarnaast op sterkte getoetst. Hierdoor heeft de gemeente nu een goed beeld van de staat van deze bruggen en hoe de gemeente deze bruggen in de toekomst kan beheren. Dit is beschreven in een (concept) bruggen beleidsplan. Dit plan ligt nu ter inzage.

In het plan beschrijft de gemeente hoe zij de komende jaren omgaat met het beheer en onderhoud en de vervanging van de bruggen binnen de gemeente Epe. De bruggen zijn op dit moment in een redelijk tot goede staat.

Apeldoorns kanaal

Negen bruggen van de gemeente Epe gaan over het Apeldoorns kanaal. Deze bruggen worden in stand gehouden, totdat meer bekend is over het bevaarbaar maken van het Apeldoorns Kanaal. Sinds 1995 zijn er in de regio namelijk plannen om het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken en dan zouden de bruggen over dit kanaal ‘beweegbaar’ moeten zijn.

Cannenburgherbrug

Nadat dit bruggen beleidsplan is vastgesteld, wordt er een onderzoek uitgevoerd naar de Cannenburgherbrug in Vaassen. Onderzocht wordt dan of deze brug na aanpassingen weer voor zwaar (landbouw)verkeer begaanbaar is. Zwaar landbouwverkeer gaat nu over de Eekterweg.

Nieuwsgierig?

Tot en met 23 juli kan iedereen reageren op het (concept) bruggen beleidsplan. Een overzicht van alle bruggen vindt u in de bijlage(n) van dit beleidsplan.