Procedure aanleg zwijnenkerend raster(19-03-2013)

Dit item is verlopen op 02-04-2013.

Om onveilige situaties door wilde zwijnen in de bebouwde kom van Epe te voorkomen, heeft het college van B&W vorig jaar besloten om een zwijnenkerend raster ten noordwesten van de bebouwde kom aan te leggen. Dit jaar worden de werkzaamheden voor dit zwijnenkerend raster voorbereid.

Het uitgangspunt van gemeente Epe is om het raster zoveel mogelijk over “eigen grond” aan te leggen. Het raster zal bij voorkeur aansluiten op natuurlijke belemmeringen en of bestaande rasters. De gemeente is niet overal perceelseigenaar. Daarom vinden voor die locaties gesprekken plaats met perceelseigenaren om te bespreken waar het raster het beste geplaatst kan worden.

Om de bereikbaarheid van het bosgebied te waarborgen, overlegt de gemeente ook met diverse betrokkenen, verenigingen en organisaties over de ontsluitingsvoorzieningen. Voor de aanleg van het raster zijn verschillende vergunningen nodig. Zodra deze vergunningen worden gepubliceerd (gemeentewijzer (Veluws Nieuws) en www.epe.nl) , is er de mogelijkheid om hier een zienswijze over in te dienen.

Het college van burgemeester en wethouders zal naar verwachting voor de zomervakantie besluiten over het uiteindelijke tracé. In november kan dan gestart worden met de aanleg. De verwachting is dat de werkzaamheden in de loop van 2014 afgerond zijn.

Eerder verschenen berichten