Project 'Epe Schoon' van start(14-05-2014)

Dit item is verlopen op 28-05-2014.

Op woensdag 14 mei ging het project ‘Epe Schoon’ van start. Het doel van het project is om het centrum van Epe ‘extra’ schoon te houden. Iedere woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur gaan enkele jongeren van Lijn 5 samen met begeleiding zwerfafval opruimen in het centrum van Epe.

Deze jongeren willen graag iets betekenen voor de maatschappij en Epe mooi en schoon houden. Wethouder Jan Aalbers van de gemeente Epe gaf de start voor dit mooie project.

Woldyne

Dit project biedt de jongeren verschillende leer- en oefenmomenten, die aansluiten bij het individuele trainingstraject dat ze bij Woldyne volgen. De jongeren komen in contact met bezoekers en leren daarin persoonlijke doelen, zoals bijvoorbeeld een praatje maken (sociale vaardigheden). Daarnaast maken zij kennis met de winkeliers/ondernemers in Epe en krijgen zij een beeld van de verschillende soorten van werk en wat daarbij komt kijken. Deze praktijkervaring draagt bij aan hun traject naar meer zelfstandigheid.

Initiatiefnemers

Dit project is een initiatief van Woldyne, onderdeel van Lijn 5, de Ondernemersvereniging Epe en de gemeente Epe. Het project loopt van 14 mei 2014 tot en met september 2014 en zal vervolgens geëvalueerd worden door alle samenwerkende partijen.