Provincie stelt inpassingsplan Beemte-Vaassen vast(16-06-2015)

Dit item is verlopen op 30-06-2015.

Provinciale Staten van Gelderland heeft het inpassingsplan Intensieve Veehouderij Beemte-Vaassen vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk een Rondeelstal, een ronde stal met leghennen, te vestigen aan de Bokkerijweg in Vaassen. Het inpassingsplan regelt de toegangswegen van dit bedrijf én een tweede agrarisch bedrijf aan de Weteringdijk te Vaassen. Ze helpt daarmee de ondernemers die sinds 2006 in de weer zijn om tot verplaatsing te komen.

Het inpassingsplan en het milieueffectrapport zijn gemaakt na diverse informatieavonden en een terinzagelegging rond de jaarwisseling voorjaar. De reacties hebben tot een aantal wijzigingen geleid en het plan is nu door Provinciale Staten vastgesteld.

Landbouwontwikkelingsgebied

Beemte-Vaassen is in 2005 aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied. In dit gebied konden bedrijven zich vestigen die rond gevoelige natuurgebieden de Veluwe een te grote belasting vormden voor de kwetsbare natuur. Op verzoek van de gemeenten regelde de provincie de aanvraag voor het inpassingsplan en de benodigde vergunningen.

Wat gebeurt er nu?

Vanaf 18 juni kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State. Alle documenten liggen daarom vanaf 18 juni ter inzage bij de provincie, gemeente Epe en Apeldoorn. De documenten zijn ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Als iemand een beroep instelt, dan zal de Raad van State ongeveer een half jaar daarna een uitspraak doen. Als er geen beroep wordt ingesteld, dan is het plan definitief.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Abonneer u dan op de mailnieuwsbrief door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in uw mail dat het om Inpassingsplan Beemte-Vaassen gaat.

Bron: Provincie Gelderland