Re-integratiebeleid gemeente Epe onder de loep(18-06-2013)

Dit item is verlopen op 29-06-2013.

De rekenkamercommissie van de gemeente Epe heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van haar re-integratiebeleid. Allereerst heeft de rekenkamercommissie onderzocht hoe doelmatig en doeltreffend het huidige beleid is. Daarnaast doet zij, met het oog op de extra taken die de gemeente vanuit het Rijk op haar afkrijgt, aanbevelingen voor de toekomst. Het rapport wordt op 27 juni in de raadscommissie besproken. 

Over het algemeen geldt dat hoe langer een werknemer uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om hem weer te laten terugkeren in het arbeidsproces. Daarom is het van belang dat een werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Desnoods met aangepast werk of in een andere functie. Dat heet re-integratie. Vanuit de Wet werk en bijstand (Wwb) en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) is de gemeente verantwoordelijk voor re-integratie en participatie van mensen die recht hebben op de betreffende voorzieningen. Uit het onderzoek blijkt o.a. dat het beleid van de gemeente voldoet aan de wettelijke eisen, doelgericht is en consequent in schrift en uitvoering. Wel zijn er enkele aanbevelingen.

Aanbevelingen

De rekenkamercommissie is van mening dat
• De kaderstellende en controlerende rol van de gemeenteraad kan worden versterkt.
• De doelstellingen duidelijker beschreven moeten worden en aan het beoogde resultaat worden gekoppeld. Daarmee kunnen prestaties dan beter beoordeeld worden en ook het succes van het Eper beleid.
• De gemeenteraad daarmee makkelijker kan bijsturen en alternatieven kan afwegen.

Het besluit van het college om de beleidsontwikkeling rond werk en inkomen dat nu wordt uitgevoerd door Apeldoorn vanaf 2014 weer onder te brengen bij Epe past daar goed bij.

De werkwijze om op de eerste dag van instroom een strikte handelswijze te hanteren, draagt bij aan het beperken van de instroom in de bijstand. De rekenkamer adviseert dan ook om deze methodiek voort te zetten. Het volledige rapport en alle aanbevelingen vindt u via de agenda van de commissievergadering van 27 juni (tweede agendapunt 6). Op 11 juli besluit de raad of de aanbevelingen worden overgenomen.

Wat is en doet een rekenkamercommissie?

De gemeente Epe kent sinds 2005 een Rekenkamercommissie. Deze commissie helpt de gemeenteraad om zijn controlerende taak goed uit te voeren. Ze doet dit door de kwaliteit van het functioneren van de gemeente zichtbaar te maken door onderzoek uit te (laten) voeren en de uitkomsten van het onderzoek te rapporteren aan de gemeenteraad.