Realisatie landgoed de Waaijenberg stap dichterbij(13-05-2013)

Dit item is verlopen op 27-05-2013.

Op 13 mei jl. hebben wethouder Van Nuijs namens de gemeente Epe en dhr. Hagens namens de Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij Duyncroft bv de zogeheten anterieure overeenkomst ten behoeve van de realisering van landgoed De Waaijenberg ondertekend.

In de anterieure overeenkomst zijn de voorwaarden geregeld waaronder de gemeente bereid is om mee te werken aan het project de Waaijenberg. “Dit project voorziet in de sloop van het leegstaande conferentieoord en de realisatie van een landhuis en een oranjerie. Tevens voorziet het project in het herstel van het oorspronkelijke park en een stuk natuurontwikkeling”, aldus wethouder Van Nuijs. De ondertekening van de overeenkomst is een mijlpaal in het proces om te komen tot deze ontwikkeling.

Na ondertekening van de anterieure overeenkomst mocht wethouder Van Nuijs symbolisch starten met de sloop van het voormalige conferentieoord door het mes te zetten in het conferentieoord dat was geprojecteerd op een enorme taart. Nu de overeenkomst is ondertekend, wordt gestart met het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan.