‘Reflecties’ nieuwe expositie in De Ring(02-09-2015)

Dit item is verlopen op 20-09-2015.

Van donderdag 3 september tot en met 30 oktober is er weer een nieuwe expositie in De Ring, de expositieruimte in het gemeentehuis in Epe. Dit keer worden kunstwerken van Bouke Peterson geëxposeerd. In 2013 werd hij met zijn foto’s van reflecties en stillevens genomineerd voor de Kunstprijs Kampen.

Bouke Peterson, is beeldend kunstenaar en fotograaf in hart en nieren. Na de kunstacademie volgde hij de studie Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de VU in Amsterdam. Maar het vormgeven bleef trekken. Naast het maken van schilderijen schoolde hij zich in grafische vormgeving. Na de opkomst van de digitale fotografie kreeg de fotografie hem in de greep.

Een teiltje kan zelfs verassen

“Het is verrassend hoe soms de meest eenvoudige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een teiltje met een afwasborstel, zich onder bepaalde, al dan niet gecreëerde, omstandigheden op verrassende wijze aan je kunnen openbaren. Ik ben vrijwel altijd op zoek naar het verrassende en het spannende in het alledaagse. Ik loop om de te fotograferen objecten heen, kijk waar de mooiste lichtval is, de mooiste uitsnede en het optimale standpunt voor een interessante zichthoek. Wat gebeurt er als ik een aantal a-viertjes met papiertape op een tafelblad vastplak en ik dat met verschillende gekleurde lampen laat beschijnen? Wat gebeurt er als ik een alledaags voorwerp met verschillende lichtbronnen uitlicht? Vanaf verschillende plekken? Fel licht, gedempt licht? Ben ik in staat een voorwerp dusdanig te fotografen, dat ik mezelf verras? Dat ik iets in beeld weet te brengen dat ik voorheen niet zag?”.

De Ring is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur. Meer informatie vindt u op www.deringepe.nl