Regionale inkoop Jeugdzorg succesvol afgerond(17-11-2014)

Dit item is verlopen op 21-11-2014.

De gemeente Epe heeft samen met de andere zeven gemeenten in de regio Midden-IJssel Oost-Veluwe de regionale inkoop van zorg voor jeugd succesvol afgerond. Momenteel hebben 155 zorgaanbieders, waaronder de veertien grootste aanbieders in de regio, zich ingeschreven op het raamcontract. De continuïteit van deze jeugdzorg is daarmee geregeld.

De acht gemeenten (Apeldoorn, Brummen, Hattem, Heerde, Epe, Voorst, Lochem en Zutphen) werken samen bij de nieuwe taken voor Jeugdzorg die naar de gemeenten komen per 1 januari 2015.

Vrije keuze

De gemeenten in de regio vinden het belangrijk om kinderen en gezinnen zoveel mogelijk zelf te kunnen laten kiezen waar zij, als dat nodig is, hulp vragen. Dat betekent dat er geen afnamegarantie aan aanbieders wordt gegeven. De geleverde zorg wordt afgerekend volgens afgesproken tarieven die in samenspraak met de zorginstellingen tot stand zijn gekomen.

Zekerheid

Omdat zorginstellingen grote behoefte hebben aan meer zekerheid over hun omzet en dit van belang is voor de continuïteit van zorg, zijn er afspraken gemaakt met de 14 grootste zorgaanbieders. Zo worden de kosten van cliënten die nu al zorg ontvangen, inclusief de cliënten op de wachtlijsten, voor 100% vergoed conform de huidige afspraken. Daarnaast is met de veertien grootste aanbieders afgesproken dat een bedrag voor hen is gereserveerd. Zo blijft de zorg in de regio gegarandeerd.