Scholieren plantten Koningslinde in Gortel (20-03-2013)

Dit item is verlopen op 03-04-2013.

Leerlingen van Christelijke basisschool het Mosterdzaadje in Gortel hebben op de nationale boomfeestdag (20 maart ‘13) een Koningslinde geplant, in het bijzijn van wethouder Joop van Nuijs en Opperhoutvester Dr. Ir. Jaap H. Kuper.

Het planten van deze herinneringsboom was het initiatief van de Oranjevereniging Gortel Niersen Het Loo. Onder de boom hebben de kinderen hun wensen voor de toekomst begraven. Joop van Nuijs: ‘Hiermee heten we samen met de kinderen de aanstaande Koning Willem-Alexander van harte welkom en wij wensen hem veel succes met het Koningschap’.

De boom is geplant langs de Gortelseweg ter hoogte van nummer 82. Gemeente Epe, Oranjevereniging Gortel Niersen Het Loo, Vereniging Gortel Niersen, basisschool het Mosterdzaadje en Kroondomein Het Loo werkten hierin samen; de boom staat op grond van Kroondomein Het Loo, Vereniging Gortel Niersen zal de boom verzorgen.

Ook in de dorpen Emst, Epe, Vaassen en Oene zijn Koningslindes geplant als symbool voor de troonswisseling van Koningin Beatrix en aanstaande Koning Willem-Alexander.