September: start nieuwe inzameling van afval(26-08-2014)

Dit item is verlopen op 24-09-2014.

Op 1 september is Circulus in de gemeente Epe met een nieuw inzamelingssysteem voor afval gestart. Veel huishoudens hebben een nieuwe container (met oranje deksel) gekregen voor kunststof afval. Vanaf nu worden deze containers voor kunststof afval, GFT-afval en restafval één keer in de drie weken geleegd. Maar er zijn ook andere maatregelen getroffen met als doel om meer afval te scheiden en minder restafval over te houden. Hieronder vindt u alle informatie op een rij. 

Driewekelijkse inzameling

Vanaf 1 september wordt er overgegaan van een tweewekelijkse naar een driewekelijkse inzameling voor restafval, gft afval en kunststof afval. Ook de inzameling van glas, papier, textiel, blik en e-goed door Stilema wordt driewekelijks.

Nieuwe papieren afvalkalender geldig tot eind 2015

In de laatste week van augustus heeft u een nieuwe papieren afvalkalender ontvangen met alle inzameldata voor 2014 én 2015. Bewaar deze dus goed.

Download de app of bekijk de digitale afvalkalender

Er is ook een digitale afvalkalender en een app ‘Afvalvrij’ beschikbaar waarop u altijd makkelijk kunt zien wanneer Circulus en Stilema langskomen. Download de Afvalvrij-app via de website van Circulus, via de App store of Google play. U vindt de app via de zoekterm Afvalvrij.

Nieuwe ondergrondse containers voor restafval

Op veel plekken in de gemeente zijn nieuwe ondergrondse containers voor restafval geplaatst. Deze nieuwe ondergrondse containers zijn alleen toegankelijk voor direct omwonenden met een (milieu)pasje. Dat de containers alleen te openen zijn met een milieupas, betekent niet dat er per gebruik van de container betaald moet worden. 

Grijze, groene en oranje container

Bij laagbouwwoningen staan één grijze, één groene en - naar keus - een oranje container. De containers zijn geregistreerd en gekoppeld aan uw huisadres. De grijze container is bestemd voor het restafval. De groene container is bestemd voor het groente-, fruit- en tuinafval. De oranje container is bestemd voor kunststof verpakkingen.

Is uw container defect of gestolen? Wilt u een ander formaat groene of grijze container? Wilt u na verhuizing uw grijze of groene container(s) gratis omruilen voor een ander formaat? Of wilt u tegen betaling gebruik maken van een extra groene of grijze container? Bel dan de Circulus Servicelijn, telefoonnummer 0900 9552 of vul het  contactformulier in op www.circulus.nl.

Groen afval: snoeihout, bladafval, gras

Onder groen afval verstaan we snoeihout, bladafval en gras. U kunt dit gratis wegbrengen naar de milieustraat. In het voor- en najaar kunt u dit ook gratis laten ophalen.

Gratis ophaalronde snoeiafval in voor- en najaar

Twee maal per jaar biedt Circulus de mogelijkheid om snoei- en grof tuinafval gratis te laten ophalen. Hiervoor moet u zich wel aanmelden. In april van dit jaar is er al een extra (gratis) ronde voor grof snoeiafval geweest. In het najaar volgt een nieuwe ophaalronde. In de Gemeentewijzer en op de website van Circulus en de gemeente wordt deze gratis ophaalronde aangekondigd.

Bladkorven

Vanaf 1 oktober tot aan kerst worden er ca. dertig bladkorven verspreid in de gemeente geplaatst. Tussen oktober en eind december worden deze bladkorven regelmatig geleegd. Eind december worden de bladkorven weer verwijderd. De locaties van de bladkorven wordt na dit eerste jaar geëvalueerd en indien nodig en mogelijk aangepast.

Restafval

Wie afval goed scheidt, houdt weinig restafval over. Restafval wordt bij laagbouw eens per drie weken ingezameld. Bij hoogbouw zijn ondergrondse containers die werken met een milieupas.

Kunststof verpakkingen

Veel huishoudens hebben een nieuwe container gekregen met oranje deksel voor kunststof verpakkingsafval. Deze container wordt één keer in de drie weken opgehaald. Daarnaast kan iedereen kunststof verpakkingen kwijt in verzamelcontainers op zes andere locaties, veelal bij winkelcentra:

  • Emst: Hanendorperweg, tegenover huisnummer 2.
  • Epe: St. Jorisweg/Kuipersweg, parkeerplaats.
  • Epe: St. Martinusplein, bij de AH.
  • Oene: Dorpsstraat 14-16, achter het Kulturhuis, parkeerplaats.
  • Vaassen: Houtzagerstraat, naast huisnummer 2, parkeerplaats.
  • Vaassen: Torenstraat/Kelkweg, achter Dekamarkt, parkeerplaats.

Op www.circulus.nl vindt u de lijst met producten die onder kunststof verpakkingen vallen. Andere producten van kunststof, zoals tuinmeubelen, speelgoed en vijverfolie, brengt u naar de milieustraat.