Sloop Marktwand - vervolg(21-08-2013)

Dit item is verlopen op 17-09-2013.

Vanaf maandag 26 augustus starten de sloopwerkzaamheden van de Marktwand. Deze werkzaamheden zullen ongeveer vier weken duren. Voor u als inwoner of bezoeker van de gemeente Epe zal dit voor de nodige ongemakken zorgen. We zullen al het mogelijke doen om deze overlast tot een minimum te beperken.

Waar kan ik tijdens de sloop parkeren?

Als gevolg van de sloopwerkzaamheden kunt u vanaf 26 augustus geen gebruik meer maken van de parkeerplaatsen op de Markt aan de kant van de Stationsstraat. Daarnaast zult u niet meer kunnen parkeren aan de Verbindingsweg. Wél blijven de parkeerplaatsen voor het gemeentehuis tijdens de sloop toegankelijk op die dagen dat er geen (week)markt is. U kunt ook gebruik blijven maken van de parkeerplaatsen voor de Albert Heijn.

Aan- en afvoerroute tijdens de sloop

Tijdens de sloop zullen de vrachtwagens gebruikmaken van de onderstaande route, met uitzondering van bovengenoemde parkeerplaatsen, blijven deze straten gedurende de sloop ook gewoon toegankelijk voor verkeer. Al zult u mogelijk wel (geluids)hinder ondervinden van het vrachtverkeer:

• Ring Epe (Hoofdstraat, aanrijden vanuit zuidelijke richting)
• Stationsstraat
• Markt (waardoor de parkeerplaatsen aan de Stationsstraat-zijde niet gebruikt kunnen worden)
• Het voetgangerspad tussen de AH en de Marktwand is tijdens de werkzaamheden afgesloten
• Verbindingsweg
• Langs parkeerplaatsen bij de Albert Heijn
• Rechtsaf Hoofdstraat op, waarna ze Epe kunnen verlaten.

Op deze kaart met de projecten in het Centrum van Epe is de route aangegeven met een stippellijn (kleur aqua).

Gevolgen weekmarkt

De sloopwerkzaamheden hebben geen gevolgen voor de locatie van de weekmarkt. Dit zal op de huidige locatie, dus op de Markt, blijven plaatsvinden. Pas bij de bouw van de nieuwe Marktwand zal de weekmarkt naar een gedeelte van de Brinklaan en het Ratelplein verhuizen. Ook de standplaatsen op zaterdag worden dan naar deze tijdelijke locatie verplaatst.

Start bouw nieuwe Marktwand

De start van de bouw van de nieuwe Marktwand staat gepland voor eind oktober. Op de Markt voor het gemeentehuis wordt dan een bouwplaats ingericht.

Eerder verschenen berichten