Sloop van de Marktwand(20-08-2013)

Dit item is verlopen op 21-08-2013.

Op 26 augustus wordt gestart met de sloop van de Marktwand in het centrum van Epe. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting vier weken duren.

Voordat tot sloop kan worden overgegaan, moest eerst een aantal bomen worden gekapt. Afgelopen maandag zijn er daarom hekken rondom de sloopplaats gezet, waarna de bomen zijn verwijderd. De sloop van de Marktwand zelf start op maandag 26 augustus aanstaande.

Zo weinig mogelijk overlast

De overlast zal in deze periode tot een minimum worden beperkt. Momenteel is er nog overleg gaande over de wijze van sloop en de aanrij- en afvoerroutes. Zodra hierover meer bekend is, zullen we u hierover vanzelfsprekend berichten.

Start bouw nieuwe Marktwand

De start van de bouw van de nieuwe Marktwand staat gepland voor eind oktober. Op de Markt voor het gemeentehuis wordt dan een bouwplaats ingericht.

Verplaatsing van de weekmarkt na de sloop

In overleg met betrokkenen is afgesproken dat gedurende de sloop de weekmarkt op de huidige locatie aan de Markt gevestigd blijft. Dit kan en is ook veilig. Voor de start van de bouw van de nieuwe Marktwand en de markthal wordt de weekmarkt tijdelijk verplaatst naar een gedeelte van de Brinklaan en het Ratelplein. Ook de standplaatsen op zaterdag worden dan naar deze tijdelijke locatie verplaatst. De procedures hiervoor zijn in gang gezet.