Sporter en vrijwilliger van het jaar gehuldigd(07-01-2013)

Dit item is verlopen op 17-01-2013.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Epe zijn maandag 7 januari de winnaars van de Sport- en Vrijwilligersprijs 2012 bekend gemaakt. Mountainbikester Romy Berends uit Emst ontving de Sportprijs van de gemeente Epe. Mevrouw Van Triest - Ebbers uit Emst kreeg de Vrijwilligersprijs gemeente Epe 2012. Beiden ontvingen de prijzen uit handen van wethouder Jan Berkhoff.

De genomineerde sporters naast elkaar met in het midden winnares Romy Berends, links de aanvoeder van VIOS en rechts Aron SteenwoerdSporter van het jaar

Romy Berends (14) werd het afgelopen jaar voor de vierde maal op rij Nederlands kampioen MTB in haar leeftijdscategorie. Het was dit jaar de laatste keer dat zij de titel in deze leeftijdscategorie bij de jeugd in de wacht kon slepen. Romy is lid van wielervereniging Houdt De Ketting Strak in Emst en ze is ook lid van mountainbikeclub Bar End in Apeldoorn. Romy Berends was al twee keer eerder genomineerd voor de Sportprijs, in 2009 en 2011, maar het is de eerste keer dat ze de Sportprijs wint.

 

Genomineerden 

Romy Berends was samen met twee anderen genomineerd voor de Sportprijs: samen met het eerste elftal van voetbalvereniging c.s.v. VIOS uit Vaassen (seizoen 2011 - 2012) en met Aron Steenwoerd (22 jaar) uit Vaassen (tennis). Aron Steenwoerd tennist bij TC Vaassen en werd in 2008 op 17-jarige leeftijd voor het eerst clubkampioen bij de heren. Daarna werd hij ernstig ziek en werd er in 2009 bij hem een kwaadaardige vorm van kanker geconstateerd. Na zware behandelingen kon hij in 2010 de draad weer oppakken en is hij na veel doorzettingsvermogen teruggekeerd op zijn oude niveau: het afgelopen jaar werd hij opnieuw clubkampioen. Het eerste elftal van c.s.v. VIOS is de hoogst spelende amateurvoetbalclub uit de gemeente, en is na het kampioenschap in 2010, de degradatie in 2011, opnieuw kampioen geworden in 2012.

 

De genomineerde vrijwilligers van het jaar. Van links naar rechts: Petra van Amersfoort, Evert van de Vosse, het echtpaar de heer en mevrouw Kamphuis en winnares mevrouw Van Triest-Ebbers. Vrijwilliger van het jaar

Mevrouw Van Triest - Ebbers is al zo’n veertig jaar bestuurslid en drijvende kracht van de afdeling Emst van de NCVB, de Christenvrouw en van de Hervormde Vrouwenbond. Ze werkte mee aan ‘de Schuilplaats’, een evangelisch begeleidingscentrum. Mevrouw Van Triest doet ook werk voor ‘Zie eens om’ en bezoekt alleenstaanden, schenkt koffie in De Boskamp en zamelt geld in voor het opknappen van het kerkelijk gebouw de Hoeksteen.

 

Genomineerden 

De andere genomineerden waren de heer Evert van de Vosse uit Vaassen, mevrouw Petra van Amersfoort uit Vaassen en de heer en mevrouw Kamphuis uit Emst. Allen zetten zich voor veel verschillende doelen in als vrijwilliger. De heer Van de Vosse hielp met het vervoeren van goederen naar Polen, Albanië en Kosovo. Hij is chauffeur bij de Stichting Welzijn Ouderen, brengt voor Koppel post rond, is regelaar voor de ouderenbond KBO en was bestuurslid van Zang en Vriendschap. Petra van Amersfoort zet zich al twintig jaar met hart en ziel in voor handbalvereniging CVO in Vaassen. Bij CVO maakt ze als jeugdtrainer en -coach jongeren enthousiast om wat te maken van hun maatschappelijke stage. Verder is ze actief betrokken bij activiteiten van basisschool de Krugerstee en maakt ze deel uit van de commissie die ieder jaar de Huzarenbeker uitreikt aan een verdienstelijke organisatie of persoon in de Vaassense sportwereld. Ook de heer en mevrouw Kamphuis vinden hulp aan naasten iets vanzelfsprekends. De heer Kamphuis was negentien jaar lid van de kerkvoogdij/commissie van bijstand, assisteert bij rouw- en trouwdiensten, is hulpkoster en helpt bij werkzaamheden aan het kerkelijk gebouw De Hoeksteen. Mevrouw Kamphuis geeft al vele jaren lang hulp aan Emster eenzamen. Zowel de heer als mevrouw Kamphuis waren jarenlang betrokken bij hulptransporten van goederen naar Roemenië.