Stand van zaken werkzaamheden Markt(17-04-2014)

Dit item is verlopen op 30-04-2014.

De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe Marktwand zijn al een aantal weken bezig en de bouw is nu volledig ingericht. In de weken na Pasen wordt er gestart met het uitgraven van de toekomstige parkeerkelder.

Zo is het archeologisch onderzoek inmiddels afgerond. De resultaten hiervan vormen geen belemmering bij het opstarten van de bouwwerkzaamheden. De bouwplaats is nu volledig ingericht en afgezet met hekwerken met groene doeken. Die groene doeken zijn overigens aangebracht om de overlast van stof, dat komt vanaf de bouw, zoveel mogelijk te beperken.

Uitgraven parkeerkelder

In de weken na Pasen wordt er gestart met het uitgraven van de toekomstige parkeerkelder. Er worden stalen damwanden geplaatst ter versteviging van de uitgraving en er zullen betonnen boorpalen worden ingebracht. De parkeerkelder maakt uiteindelijk deel uit van de fundering van de Marktwand.       

Vrachtverkeer

Met de aannemer zijn afspraken gemaakt over de werkzaamheden tijdens de bouw. Eén daarvan betreft het vrachtverkeer. Dat volgt bij de aanvoer de route vanuit zuidelijke richting: Hardenbrink-Stationsstraat, en gaat vervolgens richting de Markt. De afvoerroute loopt via de Verbindingsweg-Martinusplein-Hoofdstraat richting de A50. De aannemer zorgt ervoor dat er tijdens het laden en lossen van vrachtwagens veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Denk hierbij aan tijdelijke afsluitingen rondom de vrachtwagens die laden en lossen.

Overlast in het centrum

De komende periode wordt gewerkt aan het  aantrekkelijk maken van het centrum. Dit brengt overlast met zich mee. De gemeente Epe probeert die overlast zo beperkt mogelijk te houden en luistert hierbij ook naar de omwonenden en winkeliers. Zo heeft er donderdagavond 10 april een bijeenkomst plaatsgevonden voor de direct betrokkenen. Tijdens deze avond is door de gemeente Epe en de aannemer met de omwonenden en winkeliers gesproken over de planning en de te verwachten overlast en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Parkeerplaatsen

Door de werkzaamheden is het centrum van Epe minder goed bereikbaar en neemt het aantal parkeerplaatsen af. De gemeente Epe adviseert inwoners om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld op minder drukke tijden boodschappen te doen. Er is extra parkeergelegenheid gerealiseerd aan de Brinklaan (behalve op woensdag als daar de weekmarkt is).

Nieuwe marktwand klaar in 2015

Als alles volgens planning verloopt, zijn alle werkzaamheden rond de zomervakantie van 2015 afgerond. Dan zijn de nieuwe Marktwand, de markthal en de parkeerkelder klaar. Ook is dan het gebied vanaf het gemeentehuis tot en met het zogenaamde ‘Raadhuisplein’ opnieuw ingericht.