Startbijeenkomst Inpassingsplan Beemte Vaassen(17-06-2014)

Dit item is verlopen op 25-06-2014.

De provincie Gelderland houdt op 24 juni in het Geerhuis aan de Geerstraat in Vaassen een startbijeenkomst voor de inpassing van twee agrarische bedrijven in Beemte Vaassen. De avond start om 19.30 uur met een korte uitleg van gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. Daarna is er gelegenheid met de betrokken ambtenaren in gesprek te gaan die het bestemmingsplan en de MER-rapportage gaan maken. U kunt hen vragen stellen en aandachtspunten meegeven.

De provincie Gelderland regelt de bestemmingen op verzoek van de gemeenten Apeldoorn en Epe. Ondernemers zijn sinds 2006 in de weer om tot verplaatsing te komen. Door allerlei redenen is dat nog niet gelukt. Met de vraag aan de provincie wordt nu getracht tot een acceptabele oplossing te komen. Die houdt in  dat de provincie de vestiging van twee bedrijven regelt. Eén onderneming vestigt zich zich aan de Bokkerijweg (noordoostzijde) in Vaassen, de ander aan de  Bloemenkamp in Apeldoorn. Beide willen pluimvee houden.

Procedure

Provinciale Staten nemen begin juli het besluit om tot bestemming over te gaan. Dat is de formele start van het proces. De eerste stap is dan dat de provincie een Milieu Effect Rapportage opstelt. Deze komt eind augustus ter inzage. Dan is er weer een bijeenkomst in de streek en zijn er concrete plannen waarop u kunt reageren.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van volgende bijeenkomsten en de voortgang van het plan, stuur dan een mail naar [email protected] ovv naam, adres en mailadres en de tekst ‘Nieuwsbrief Beemte Vaassen’. U ontvangt dan de (onregelmatig verschijnende) nieuwsbrief van de provincie.