Stichting in oprichting om gemeente Epe te promoten(04-10-2013)

Dit item is verlopen op 24-10-2013.

In juni heeft de gemeenteraad het toeristisch profiel van de gemeente Epe vastgesteld. Om onze gemeente nog beter op de toeristische kaart van Nederland te zetten, is de volgende stap dat er een stichting opgericht wordt die de informatievoorziening, promotie en marketing voor de gemeente gaat verzorgen.

Deze stichting is zelfstandig en gaat dus onafhankelijk van de gemeente aan de slag. Wel krijgt de stichting jaarlijks € 27.500,- subsidie van de gemeente om haar werk uit te kunnen voeren. Het is de bedoeling dat de stichting de informatievoorziening, promotie en marketing coördineert om de gemeente (nog) beter in beeld te brengen bij (potentiële) bezoekers en toeristen. Deze impuls moet leiden tot meer en/of langer verblijf van bezoekers aan activiteiten, evenementen en (recreatie)accommodaties in de gemeente. De lokale economie zal daar ook zeker de vruchten van kunnen plukken.

Wilt u meedoen of meedenken?

De heer Martin Lokhorst, onder andere penningmeester van de ondernemersvereniging Epe, gaat aan de slag om de stichting op te richten. Hij is op dit moment de contactpersoon en zoekt enthousiaste mensen die mee willen denken en doen in deze nieuwe organisatie. Een aantal mensen heeft zich al aangemeld, maar er zijn nog veel meer mensen nodig. Er moet een bestuur worden gevormd en daarnaast moeten er verschillende werkgroepen worden samengesteld. Vele handen maken licht werk! Bent u enthousiast? Voor meer informatie kunt u terecht bij Martin Lokhorst, email: [email protected].

Het is de bedoeling dat de nieuwe organisatie vóór het toeristenseizoen van 2014 al van zich laat zien en horen. De gemeente Epe moet een begrip worden, niet alleen binnen de gemeentegrenzen, maar zeker ook (ver) daarbuiten. Samenwerken en ‘samen doen’ is een voorwaarde om die missie te doen slagen.