Stichting Leergeld Noord Veluwe toont resultaten 2013(24-07-2014)

Dit item is verlopen op 31-07-2014.

Bestuursleden van Stichting Leergeld Noord Veluwe keken op donderdag 17 juli jl. met wethouder Erik Visser terug op de resultaten van het jaar 2013. De heer Verhagen - voorzitter van de stichting - overhandigde het jaarverslag aan de wethouder. De voorzitter mocht hierbij de complimenten in ontvangst nemen van de wethouder voor de professionele werkwijze van Stichting Leergeld.

Het doel van stichting Leergeld Noord Veluwe is het voorkomen dat kinderen door gebrek aan financiën van hun ouders in een sociaal isolement terechtkomen. Geldgebrek mag geen reden zijn voor het niet deelnemen aan activiteiten die juist belangrijk zijn voor de vorming van een kind. Denk aan het zwemdiploma of bijvoorbeeld een schoolkamp. Wethouder Visser: “Stichting Leergeld doet erg goed werk door in een vroege periode kinderen en gezinnen te ondersteunen”.

Met een eenmalige extra gemeentelijke subsidie heeft de stichting op effectieve wijze de groei in aantal aanvragen kunnen opvangen. Verhagen: “Voor de ontvangen financiële donaties van overheid, particulieren, serviceclubs en bedrijven in de regio betuigen wij onze erkentelijkheid”.

Met deze gelden heeft de Stichting ouders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm kunnen ondersteunen. In het jaar 2013 zijn er voor 113 kinderen uit de gemeente Epe mogelijkheden gecreëerd om aan activiteiten mee te doen. En juist dat is het motto: alle kinderen mogen meedoen. Wethouder Visser voegde hier aan toe: “Als je iets kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen”.

Voor meer informatie over de stichting en het jaarverslag 2013 kijkt u op www.leergeld.nl.