Stichting Leergeld Noord Veluwe toont wethouder resultaten(16-12-2013)

Dit item is verlopen op 28-12-2013.

De stichting die zich onder het motto “Alle kinderen mogen meedoen” sterk maakt voor kinderen in de gemeente Epe, keek onlangs met wethouder René de Vries terug op de resultaten van het afgelopen jaar. Het bestuur van de stichting overhandigde de wethouder het jaarverslag over 2012. Het was een succesvol jaar. Wethouder De Vries gaf de stichting dan ook een groot compliment. Maar… er zijn nog veel meer kinderen die de steun van de stichting kunnen gebruiken. 

Het doel van de stichting is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Geldgebrek mag geen reden zijn voor het niet kunnen deelnemen aan activiteiten die juist belangrijk zijn voor de vorming van een kind. Denk aan het zwemdiploma of bijvoorbeeld een schoolkamp.

De Vries: “We zijn heel blij met het werk van de stichting. Er wordt goed en professioneel samengewerkt met ons, maar ook met veel lokale partijen. De stichting kan gezinnen net dat steuntje in de rug bieden en kinderen daardoor laten meedoen.” Daarom heeft het college besloten om naast de jaarlijkse subsidie voor de periode 2013 tot en met 2015 eenmalig extra subsidie te verlenen voor 2013. Deze subsidie is nodig, omdat de stichting dit jaar niet meer alle verzoeken om financiële bijstand kon honoreren vanwege tegenvallende sponsorinkomsten en een toename van het aantal aanvragen. Voor meer informatie kijkt u op www.leergeld.nl.