Storingen drukriolering buitengebied(10-04-2013)

Dit item is verlopen op 20-04-2013.

De gemeente Epe heeft met ingang van 1 april jl. de onderhoudswerkzaamheden drukriolering buiten de bebouwde kom uitbesteed aan de firma Mous pompsupport. Deze firma verhelpt de storingen en verzorgt het preventief onderhoud aan de riolering en de rioolgemalen in het buitengebied.

In de periode van 1 mei tot 1 oktober 2013 en diezelfde periode in 2014 wordt onderhoud uitgevoerd ter voorkoming van storingen. Dit moet bijdragen aan een optimale werking van de drukriolering. Voorafgaand aan het onderhoud, worden de pompputten schoongemaakt en leeggezogen door de firma Bosch uit Vaassen.

Melden van storingen

Het telefoonnummer voor het melden van storingen in het buitengebied blijft hetzelfde: tel. (0578) 67 87 89. Als u een storing in het buitengebied wilt melden tijdens kantooruren, dan wordt u te woord gestaan door een telefonist(e) die de gegevens registreert voor verdere afhandeling van de melding of klacht. Buiten kantooruren wordt u rechtstreeks doorverbonden met een dienstdoende medewerker van de firma Mous. De gegevens worden geregistreerd en de urgentie wordt besproken.

U kunt zelf voor een groot deel bijdragen aan het voorkomen van verstoppingen van de riolering. Zorg ervoor dat er geen vaste stoffen, zoals vochtige doekjes, textiel, zand, plastic, koffiedik, luiers, maandverband, rollen toiletpapier en dergelijke in de rioolafvoer terecht komen. Ook vetten (jus, vloeibaar frituurvet, etc.) en olie zijn belangrijke veroorzakers van een verstopt riool.