Subsidieregeling voor woningisolatie opnieuw opengesteld(04-04-2016)

Dit item is verlopen op 24-04-2016.

De afgelopen jaren kon u subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidieregeling werd gefinancierd door de provincie Gelderland. Onlangs heeft zij besloten de regeling met één jaar te verlengen, namelijk tot 31 december 2016. Gemeente Epe draagt ditmaal financieel bij. Vanaf 6 april is het hierdoor opnieuw mogelijk subsidie aan te vragen voor woningisolatie.

Waarvoor kunt u deze subsidie gebruiken?

  • de subsidie geldt voor vloer, wand- of spouwmuur of dakisolatie en voor het plaatsen van HR++ glas
  • u kunt een derde van de isolatiekosten gesubsidieerd krijgen, tot een maximum van € 500, -. Is dit maximumbedrag bij een eerdere aanvraag al uitbetaald, dan kunt u niet nogmaals een aanvraag doen
  • als u samen met tenminste vijf andere huishoudens/woningen subsidie aanvraagt, kunt u nog een bonus krijgen van maximaal € 250, - per woning (de maximale vergoeding is dan € 750, -).

Goed voor uw portemonnee én voor het milieu

Goed geïsoleerd wonen is goed voor uw portemonnee. Het is een investering die u snel terugverdient. Voorbeeld: met spouwmuurisolatie van een hoekwoning bespaart u jaarlijks gemiddeld 40% op uw stookkosten. Het rendement op de investering in woningisolatie, is vaak hoger dan wat u op een spaarrekening zou ontvangen. Woningisolatie is ook goed voor het milieu. Uw energieverbruik gaat enorm naar beneden. Dat is goed nieuws, want het verbruik van fossiele brandstoffen moet omlaag. Als iedereen meedoet, beperken we de CO2-uitstoot in Epe aanzienlijk. 

Op is op

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wacht dus niet te lang met het isoleren van uw woning, want op=op!