Subsidieregeling voor woningisolatie uitgebreid(11-02-2014)

Dit item is verlopen op 25-02-2014.

De gemeente breidt de subsidieregeling voor woningisolatie uit. Nieuw is dat nu ook woningen die na 1 januari 1980 zijn opgeleverd in aanmerking komen voor subsidie.

Er was al een subsidieregeling voor woningisolatie voor woningen van vóór 1980. Doordat de provincie haar voorwaarden heeft gewijzigd, kunnen nu ook eigenaren van jongere woningen een subsidieaanvraag doen. Nieuwbouwwoningen, gebouwd vanaf 2010, komen niet in aanmerking. De regels voor subsidie voor woningen vanaf 1 januari 1980 zijn verder gelijk aan de bestaande regeling voor woningen van voor 1980. De regeling geldt voor eigenaar-bewoners.

Waarvoor kunt u deze subsidie gebruiken?

● De subsidie geldt voor vloer, wand- of spouwmuur of dakisolatie en voor het plaatsen van HR++ glas.
● U kunt een derde van de isolatiekosten gesubsidieerd krijgen, tot een maximum van € 500, -.
● Als u samen met tenminste vijf andere huishoudens/woningen subsidie aanvraagt, kunt u nog een bonus krijgen van maximaal € 250, - per woning (de maximale vergoeding is dan € 750, -).

Goed voor uw portemonnee én voor het milieu

Goed geïsoleerd wonen is goed voor uw portemonnee. Het is een investering die u snel terugverdient. Voorbeeld: met spouwmuurisolatie van een hoekwoning bespaart u jaarlijks gemiddeld 40% op uw stookkosten. Het rendement op de investering in woningisolatie, is vaak hoger dan wat u op een spaarrekening zou ontvangen. Woningisolatie is ook goed voor het milieu. Uw energieverbruik gaat enorm naar beneden. Dat is goed nieuws, want het verbruik van fossiele brandstoffen moet omlaag. Als iedereen meedoet, beperken we de CO2-uitstoot in Epe aanzienlijk. 

Op is op

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wacht dus niet te lang met het isoleren van uw woning, want op=op!

Subsidie voor woningisolatie aanvragen?