Tijdelijke klomp geplaatst (25-04-2013)

Dit item is verlopen op 09-05-2013.

Donderdag 25 april is door leerlingen van de St. Bernardusschool en door wethouder Joop van Nuijs een tijdelijke ‘klomp’ geplaatst voor de Wereldwinkel en VVV in Epe (Pastoor Somstraat). Op deze plek stond een bronzen beeldje van een klomp. 

Maandag 7 januari werd ontdekt dat dit bronzen beeldje van de sokkel afgezaagd was. Vermoedelijk is het gestolen door bronsdieven. Het beeldje was ter nagedachtenis aan de MKZ crisis, destijds vervaardigd op initiatief van de Ronde Tafel Epe en aangeboden aan de gemeente Epe.

Leerlingen van de St. Bernardusschool waren toch wel geschrokken en onder de indruk van de diefstal van deze klomp. Ze komen namelijk vaak langs deze plek met lege sokkel. Daarom hadden de leerlingen een tijdelijke klomp van klei gemaakt, maar die brak na een paar dagen. Toen is besloten om een gewone klomp, model van de ARO, te kopen en deze door de leerlingen van groep acht te laten beschilderen. Die klomp is nu geplaatst.

Het is de bedoeling dat er weer een bronzen beeldje voor terug komt. Dit zal na de zomer zijn. De mogelijkheid wordt bekeken om er ter bescherming een soort glazen stolp omheen te plaatsen.

Eerder verschenen berichten