Tracé zwijnenkerend raster(02-07-2013)

Dit item is verlopen op 14-08-2013.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een keus gemaakt voor het tracé voor het zwijnenkerend raster met bijbehorende voorzieningen voor passages. Met verschillende belanghebbenden en gebruikersgroepen is overleg gevoerd over het tracé en passagevoorzieningen. Nu ligt het voorstel zes weken ter inzage voor inspraak. Met de aanleg van het zwijnenkerend raster  beoogt het college onveilige situaties en overlast in de bebouwde omgeving te voorkomen.

In gesprek met belanghebbenden

Afgelopen maart heeft het college het stappenplan vastgesteld waarin zij beschrijft hoe zij wil komen tot de aanleg van een zwijnenkerend raster. De eerste stappen uit dit plan zijn nu doorlopen:  gesprekken met belanghebbenden en gebruikersgroepen zijn gevoerd. Immers, de gemeente is niet overal perceelseigenaar. Deze gesprekken hebben drie mogelijke tracés opgeleverd. Deze zijn verder onderzocht. Ook de voorzieningen die nodig zijn om wegen en paden doorgang te bieden, zijn geïnventariseerd.

Waarom dit tracé?

Belangrijke overwegingen bij de keuze van het tracé zijn veiligheid in de bebouwde kom, toegankelijkheid van het bos voor wandelaars, fietsers en ruiters en  uitvoerbaarheid. Daarnaast spelen ook aansluiting op bestaande rasters en landschappelijke inpassing een rol. Het tracé, dat als beste alternatief uit de bus is gekomen, is op bijgevoegde kaart ingetekend.

En nu?

Alle inwoners kunnen nu reageren op het gekozen tracé door een zienswijze in te dienen. Dat kan van  3 juli tot 14 augustus. De kaart van het tracé voor het zwijnenkerend raster met een overzicht van de passagevoorzieningen is op www.epe.nl beschikbaar en ligt voor iedereen ter inzage bij de Publiekswinkel (gemeentehuis, Epe).

Na de inspraakperiode neemt het college een definitief besluit over het tracé en de passagevoorzieningen. Dan start ook de procedure voor de omgevingsvergunningen. Zodra deze vergunningen worden gepubliceerd (gemeentewijzer (Veluws Nieuws) en www.epe.nl) , is er de mogelijkheid om hier een zienswijze over in te dienen.

Wanneer realiteit?

Wanneer gestart kan worden met de aanleg, is afhankelijk van de ingediende zienswijzen. Op z’n vroegst zal dat in november van dit jaar zijn. In dat geval kunnen de werkzaamheden in 2014 zijn afgerond.