Tussenstand ‘Epe op de schop’(07-11-2013)

Dit item is verlopen op 14-02-2014.

Zoals u de afgelopen tijd heeft gemerkt, zijn er verschillende werkzaamheden in en rond het centrum van Epe uitgevoerd. Sommige werkzaamheden lopen nog, maar veel is ook al gereed. We zetten het hieronder voor u op een rij.

Marktwand Epe

De Marktwand in Epe is ondertussen gesloopt. Werkzaamheden, zoals het kappen van enkele bomen, het tijdelijk verplaatsen van de weekmarkt en het bouwrijp maken van het terrein, worden gestart als de aanvraag voor een omgevingsvergunning van de projectontwikkelaar binnen is. De verwachting is dat de aanvraag binnen nu en enkele weken wordt ingediend. Zodra er meer bekend is over het verplaatsen van de markt en de andere werkzaamheden, kunt u dit lezen in de Gemeentewijzer, op deze website en natuurlijk ook via Facebook en Twitter.

Verkeersmaatregelen ringweg Epe

De Vaassenseweg en Emsterweg zijn vóór de zomervakantie al aangepakt. Ondertussen zijn ook de werkzaamheden aan de kruispunten op de ringweg in Epe zo goed als afgerond. Vanaf vrijdag 8 november zijn de asfaltwegen weer volledig toegankelijk. Wat het heeft opgeleverd? De wegen en kruispunten zijn nu veiliger en overzichtelijker, vooral voor fietsers en voetgangers. Wel wordt de komende weken nog wat straatwerk verricht. Hiermee wordt gestart in het centrum van Epe en vervolgens naar buiten toe gewerkt. Op die manier proberen we de overlast voor winkeliers te beperken in verband met de aankomende extra inkoopavonden. Eind november is alles gereed.

Provinciale N309

De werkzaamheden aan de provinciale weg, de N309, zijn afgerond. Om dit moment te markeren heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, samen met wethouder Joop van Nuijs en burgemeester Hans van der Hoeve, op donderdag 31 oktober een rode beuk geplant op de rotonde De Meent in Epe. Het beheer en onderhoud werd gelijktijdig overgedragen aan de gemeente. Hovenier Weultjes zorgt dat de rotonde een mooie entree van Epe blijft vormen voor onze bezoekers.

Nieuwe bruggen Epe en Oene

In Epe is de duiker over de Grift aan de Oenerweg in september al geplaatst. Naast het feit dat de brug weer jarenlang vooruit kan, zorgt de brug (duiker) voor een betere doorstroming en afvoering van oppervlakte water. In Oene wordt de brug over de Grote Wetering aan de Deventerweg vervangen. Deze werkzaamheden zijn eind november afgerond.

Glasvezel

Het glasvezelnetwerk is ondertussen aangelegd en de glasvezelmodems zijn geïnstalleerd in de woningen. Daarmee is de gemeente Epe klaar voor de (digitale) toekomst. Voor vragen en meldingen over het glasvezelnetwerk in Epe kunt u terecht op e-mailadres: [email protected]. Daarnaast kunt u terecht bij Reggefiber: [email protected] en natuurlijk in de winkels van Reggefiber in Epe en Vaassen.

Op de hoogte blijven?

Op verschillende manieren kunt u op de hoogte blijven van alle bovenstaande werkzaamheden. Deze worden getoond in de Gemeentewijzers (dinsdags in Veluws Nieuws), op deze website, via Twitter.com/gemeenteEpe en Facebook.com/gemeenteEpe. Ook de website www.bereikbaargelderland.nl kunt u gebruiken om op de hoogte te blijven van wegwerkzaamheden.

Eerder verschenen berichten